Sopp Stroganoff var en av de første veganske middagsrettene jeg lagde, for nesten to år siden. Det var ikke før nylig at jeg gjennoppdaget denne oppskriften, men har på kort tid blitt en av mine favorittretter. I tillegg er den veldig kjapp å lage når du har gjort det noen ganger!
Inngredienser
- 500g sopp, skjært i skiver
- 2-3 fedd med hvitløk, finhakket
- 2 løk, skjært i terninger
- 1 paprika, skjært i terninger
- 1ts chili paste
- 2.5dl soya matfløte
- 1 boks finhakkede tomater (Mutti)
- 1dl kraft (1dl vann + buljongterning)
- 2ts paprikapulver
- 3dl ris (ca. 4 porsjoner)
Fremgangsmåte
Kok opp risen så den er ferdig når maten er klar.
Stek soppen i en stekepanne. Bruk eventuelt to panner hvis nødvendig for å få det til å gå litt fortere. Krydre med salt og pepper.
Stek hvitløk og løk, helst i panne med litt høy kant, til løken har blitt blank. Ha i chilipaste og la dette surre litt før du tilsetter paprikaen. Tilsett soppen, kraft og hakkede tomater. La dette putre såvidt før du tilsetter matfløte. Ha nå i paprikapulver og la det godgjøre seg.
Smak til med salt og pepper og server med ris.